Известие

Collapse
No announcement yet.

Ниво на антифриза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ниво на антифриза

Колеги,знам,че въпроса е ламерски,но как се отчита нивото на антифриза в казанчето...на студен или на топъл двигател?
    И понеже така и така съм започнал с въпросите...има ли проблем,ако нивото на маслото ми е над горната черта?Явно при смяната са налели повечко.
    Last edited by KLM; d.m.y г., 23:19.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

не нямаш проблем за нивото на маслото стига да не е фрапиращо много ,а нивото на антифриза според мен на студен двигател,нали за това е разширително казанче като се загрее двигателя да има какво да поеме разширяването на течноста и за това максимума е на средата
    ALFA ROMEO 146 TI
    Fiat FIORINO 1.4 95
    LANCIA LIBRA 2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от KLM Покажи съобщение
      Колеги,знам,че въпроса е ламерски,но как се отчита нивото на антифриза в казанчето...на студен или на топъл двигател?
      И понеже така и така съм започнал с въпросите...има ли проблем,ако нивото на маслото ми е над горната черта?Явно при смяната са налели повечко.
      Антифризът - студен двигател
      Масло - студен двигател
      Ниво на масло над нормата, може да доведе до виско налягане в двигателя и до избиване на гарнитура.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Ниво на антифриз - топъл мотор. Все пак се разширява и не е необходимо да прелива, когато загрее колата. И на двете ми коли в момента нивото е минимум на студено и става максимум на топло. Нито греят повече, нито са студени.
        Ниво на масло - студен мотор и равно място. Може и топъл, но да минат 10-15 минути, за да се стече. Не е хубаво да е над максимума, защото може да избие от някъде.
        sigpic

Comment

Май мненията се различават...кое е правилното в крайна сметка?
          Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

Comment

Първоначално публикувано от KLM Покажи съобщение
            Май мненията се различават...кое е правилното в крайна сметка?
            Ако питаш мен - последното.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

На студен антифриз над MIN, на топъл под MAX.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
              X